Hof van Salland
noaberhaptrap

Noaberhaptrap

Kris kras door Salland - “Fietsen voor je eten”

Streekproducten uit Salland, ze zijn er in overvloed. Maar waar vindt u ze? Noaberhaptrap, het initiatief om te gaan fietsen voor eigen eten in Salland, heeft daar een fijne oplossing voor. Op de digitale kaart vindt u allerlei smakelijke adressen van boerenbedrijven, biologische landwinkels en stalletjes langs de weg in Salland. Zo stelt u bijvoorbeeld uit deze verzameling uw eigen route samen. Een mooie invulling om tijdens uw vakantie al fietsend de heerlijkheden van de Sallandse boerenerven te ontdekken. 

Boek alvast uw verblijf op Hof van Salland >

Gezamenlijk onderweg

Fanny Beishuizen en Marja van der Ende zijn de initiatiefnemers van respectievelijk Noaberhaptrap en Fietsen voor m'n eten. Hun streven: boodschappen doen zonder supermarkt en volop in beweging blijven. De dames leerden elkaar kennen bij Landwinkel Kleinlangevelsloo in Raalte. Marja, op vakantie in Salland en al eerder begonnen met Fietsen voor m'n eten Westland, vond in Fanny de ideale voorfietser om Fietsen voor m'n eten in Salland aan te jagen. Vanuit Fanny's initiatief Noaberhaptrap worden nu de lokale Sallandse boerenbedrijven en hun producten onder de aandacht gebracht.

Verzameling

Hoewel Fanny en Marja al veel prachtige adressen verzameld hebben, komen er nog steeds nieuwe pareltjes bij. “We merken dat de aanbieders heel enthousiast zijn over het initiatief. Door het gecombineerde aanbod, krijgen deze aanbieders de kans om hun erf en hun producten aan een veel breder publiek te laten zien. Elk adres heeft een eigen verhaal en dat maakt het weer zo leuk voor bezoekers. Bovendien: producten die met zoveel aandacht geteeld en geoogst worden, smaken nét even beter”, aldus Fanny.

Verrassend avontuur

Het fietsen langs de kraampjes en stalletjes is elke keer weer anders. Denk alleen al aan het oogstverschil in de verschillende seizoenen. “Bij elk adres ligt klaar wat er op dat moment beschikbaar is. Soms heb je alle keuze, soms is iemand anders je net voor geweest en zul je verder moeten fietsen om je maaltje bij elkaar te krijgen. Maar ook dat hoort erbij en maakt de fietsbeleving elke keer weer spannend en nieuw.”

 
Fanny bij een stalletje langs de weg in Salland
 
Fanny en Marja van Noaberhaptrap - Fietsen voor mijn eten
 

Op de foto 

Boven: Fanny Beishuizen van Noaberhaptrap

Onder: Fanny en Marja, initiatiefnemers van respectievelijk Noaberhaptrap en Fietsen voor m'n eten

Website

Inmiddels is de website met digitale kaart van Noaberhaptrap beschikbaar. En heeft u aanvullende adressen of eigen fietsverslagen? Laat het weten via de Facebook-groep van Noaberhaptrap, ook te bereiken via de website.  

 
Logo fietsen voor mijn eten Salland