Fietsroutes Smaak en Vermaak
- Home
- Fietsroutes Smaak en Vermaak
3 unieke Smaak en Vermaak-fietsroutes langs de Regge
Het Reggedal met de rivier de Regge, op de grens van Salland en Twente, is een prachtig natuurgebied. Helemaal sinds de Regge in oude glorie is hersteld en weer als vanouds door het landschap meandert. Om u kennis te laten maken met het uitgestrekte Reggedal zijn er drie Smaak en Vermaak-routes uitgezet.
Proef en beleef!
Niet alleen de natuur is genieten met een grote G. Ook de unieke streekproducten en de gezellige horecagelegenheden maken deze fietsroutes tot een unieke beleving. U komt langs al die unieke kleinschalige locaties waar u onze regio echt proeft en beleeft.
Smaak en Vermaak-route Schuilenburg
Een route die u kennis laat maken met het noordelijke deel van het Reggedal. Een mooie afwisselende route met slingerende fietspaden langs de rivier de Regge, het open coulissenlandschap met de prachtige doorkijkjes, afgewisseld met de bossen van de Sallandse Heuvelrug en de gezellige dorpen Hellendoorn en Den Ham. De route start bij het Pannenkoekenhuus Marle en onderweg komt u o.a. langs restaurant De Hazelaer op Hof van Salland.
Smaak en Vermaak-route Zuna Notter
Deze route laat u kennismaken met de midden Regge. Een mooie route over het afwisselende platteland met de knusse boerderijen, de vele streekproducenten, het open coulissenlandschap en de dorpen Rijssen en Enter. Een route langs buurtschappen met geweldige namen zoals Notter, Zuna, Rectum en Ypelo. De route start bij de Grimberghoeve, een landschapscamping in de buurtschap Notter.
Smaak en Vermaak-route Markelo Diepenheim
Deze route laat u kennismaken met het landschap van het meest zuidelijke deel van de Regge. Een afwisselende fietsroute waarbij de prachtige landgoederen afgewisseld worden met uitgestrekte weilanden en prachtige bossen. De route begint en eindigt bij Engels theehuis en pension de Hoestinkhof in Markelo.
De Rivier de Regge
De Regge stroomt vanaf Landgoed Westerflier bij Diepenheim langs Goor, Rijssen, Enter, Hellendoorn richting Ommen en voegt zich daar bij de Vecht.
In 1850 was de rivier de Regge nog een woeste stroom, die in de winter buiten zijn oevers trad. Kronkelend zocht de Regge zich een weg langs boerengehuchten met dromerige namen als Hulsen, Notter en Zuna, Elen en Rhaan. De rivier werd door mensenhanden langzaam getemd tot een braaf stroompje, maar gelukkig is het tij gekeerd. De Regge mag weer wild zijn, weer buiten zijn oevers treden. De natuur herovert haar plekje in het landschap.
Meer informatie over de routes vindt u ook op de website van Visit Twente.