Hof van Salland

Vakantie? Tijd voor lezen!

Vakantie? Lekker lezen!

De dagen worden frisser, de avonden donkerder. Dat vraagt om warmte en… een goed boek! Die warmte in uw vakantievilla hebben we alvast voor u geregeld. Maar welk boek kunt u nu lezen? Samen met Primera Hofman in Hellendoorn helpen we u graag met kiezen. We maakten onderstaande selectie uit actuele titels. Wat wordt uw vakantieboek dit najaar? 

Non-fictie: Sapiens, Yuval Noah Harari
In Sapiens neemt Yuval Noah Harari u als lezer mee op een fascinerende reis door de geschiedenis van de mensheid. Wie zijn we? Waar komen we vandaan? En hoe zijn we geworden wie we nu zijn? In zijn aanstekelijke relaas laat Harari ons kennismaken met een raadselachtig fenomeen: de mens.

Roman: De tolk van Java, Alfred Birney (winnaar Libris Literatuur Prijs 2017)
Voor een Helmondse schoenmakersdochter, een Indische voormalige oorlogstolk en hun zoon bestaat er geen heden. Alleen een belast verleden. De zoon achtervolgt zijn ouders met vragen over de oorlog in Nederlands-Indië die woedt in het gezin. Hun verhalen zijn spannend, hilarisch, gruwelijk, niet te bevatten, rauw, maar niet zonder humor.

Biografie / Humor / Fictie: Pogingen iets van het leven te maken, Hendrik Groen
Hendrik Groen mag dan oud zijn, hij is nog lang niet dood en niet van plan zich eronder te laten krijgen. Technisch gesproken is hij bejaard. Maar waarom zou het leven dan alleen nog maar moeten bestaan uit koffiedrinken achter de geraniums en wachten op het einde? In korte, ogenschijnlijk luchtige, maar vooral openhartige dagboekfragmenten laat Hendrik Groen u een jaar lang meeleven met alle ups en downs van het leven in een verzorgingshuis in Amsterdam-Noord. Nu ook te zien als serie op tv!

Thriller: Goede Dochter, Karin Slaughter
Achtentwintig jaar geleden: het zorgeloze leven van zusjes Charlotte en Samantha Quinn en hun ouders wordt wreed verstoord door een gruwelijke aanslag. Hun moeder verliest daarbij het leven, hun vader wordt nooit meer de oude. Achtentwintig jaar later: Charlotte, advocaat zoals haar vader en de klassieke 'goede dochter', is getuige van een nieuwe aanslag. De details van het misdrijf halen de herinneringen naar boven die ze zo lang heeft geprobeerd te onderdrukken.

Thriller: Heks, Camilla Läckberg
De nieuwste thriller van deze succesvolle Zweedse schrijfster. Wanneer een jong meisje van een boerderij net buiten Fjällbacka verdwijnt, denkt men meteen aan een oude zaak. Politieman Patrik Hedström en schrijfster Erica Falck raken verwikkeld in de zaak en gaan steeds verder terug in de geschiedenis.  

Boek in huis
Bovenstaande titels vindt u bij Primera Hofman, Dorpsstraat 22 in Hellendoorn, op ca. 7 km vanaf het park. Ook op dit adres: tijdschriften en dagbladen, tickets, cadeaukaarten en nog veel meer. Ander boek op het oog of titel niet op voorraad? Deze winkel zorgt ervoor dat u het boek de volgende dag alsnog heeft.  

Lezen tijdens uw vakantie: Sapiens
 
Lezen tijdens uw vakantie: De tolk van Java
 
Lezen tijdens uw vakantie: Pogingen iets van het leven te maken, Hendrik Groen
Lezen tijdens uw vakantie: Goede Dochter
Lezen tijdens uw vakantie: Heks