Resort Hof van Salland

Katoentjestocht Nijverdal

Wandelen in de nacht. Spannend. avontuurlijk en rustgevend! In Nijverdal wordt daarom In de nacht van 19 op 20 mei de Katoentjestocht gehouden.

Startpunt van alle afstanden is op ongeveer 12 kilometer van Hof van Salland: bij de Smidse, Hoge Dijkje 4a Nijverdal. De routes zijn uitgezet door ervaren wandelaars van de wandelvereniging Haarle. De afstand bepaalt de kosten. Deze kosten variëren tussen 6,50 en 9,00 euro p.p. Ook de starttijd hangt af van de afstand die u kiest. U vindt alle aanvullende informatie op www.katoentjestocht.nl. Van tevoren inschrijven is aan te raden.

Niet vergeten!
Tijdens het wandelen tussen zonsondergang en zonsopkomst is reflecterende kleding verplicht. Ook is het gebruik van een zaklamp aan te raden.

Verblijven op Hof van Salland tijdens de nacht van de Katoentjestocht? Boek hier uw hotelovernachting of kies voor een weekendverblijf in een van onze villa’s >

 

Leuk weetje
De naam Katoentjestocht hangt samen met het ontstaan van Nijverdal. Het gebied bij Hellendoorn werd in de 19e eeuw geselecteerd voor de productie van textiel. De verwachting was dat deze industrie een flinke ontwikkeling zou doormaken en daarom werd in 1836 een speciaal nieuw dorp met een eigen naam opgericht. En zo ontstond Nijverdal met de ‘katoentjes’. Door voor de wandelmarathon ook deze naam te gebruiken worden heden en verleden met elkaar verbonden.

Uw bezoek aan de Katoentjestocht combineren met een verblijf op Hof van Salland?