Hof van Salland
landwinkel buitengewoon

Landwinkel Buitengewoon

Landwinkel Buitengewoon is aangesloten bij Coöperatie Landwinkel, een organisatie voor boeren gericht op producten zonder onnodige toevoegingen.

Landwinkel Buitengewoon: lokale heerlijkheden ontdekken

Helaas: Landwinkel Buitengewoon is vanaf januari 2018 gesloten.
Salland ontdekken betekent ook: streekproducten ontdekken. Landwinkel Buitengewoon in Luttenberg maakt het u gemakkelijk, want verschillende lokale producten worden hier op 1 plek aangeboden. Buitengewoon is de gezellige en lichte winkel van Wendy Langkamp en haar man. Wendy vertelt graag meer over de filosofie van deze winkel.

Wendy: "Ik houd van het leven op de boerderij, het leven volgens het natuurlijke ritme van de dag. En daar horen ook natuurlijke producten bij. Voor ons betekent dat producten met zo min mogelijk toevoegingen." In de winkel naast het melkveebedrijf zijn deze lokale producten te vinden. "We hebben onze eigen koeien voor melk en vlees. Daarnaast bieden we producten aan van leveranciers die we kennen. Zodat we weten hoe het wordt gemaakt en zodat het past bij onze ideeën over lekker, mooi en puur. Handgemaakte producten waarbij je het verschil proeft."

Fijne selectie

Landwinkel Buitengewoon is aangesloten bij Coöperatie Landwinkel, een organisatie van en voor boeren, en ook gericht op producten zonder onnodige toevoegingen. "We bieden een aantal producten vanuit deze coöperatie aan. Dankzij hun landelijke bereik is ons aanbod nog wat breder. Die producten combineren we met onze eigen selectie van leveranciers uit de buurt. Bijvoorbeeld worst van Sallands Trots, streekbier uit Ommen, boerenijs van de Rosahoeve Raalte, brood uit Mariënheem en de eieren van onze buren."

Met zorg

Het bijbehorende melkveebedrijf is doordeweeks ook zorgboerderij. Op deze plek voor dagbesteding komt Wendy’s achtergrond binnen de sociale dienstverlening goed van pas. De zorgvuldige werkwijze van de winkel is ook hier terug te zien. "De ‘zorgboeren’ krijgen bij ons de ruimte om bezig te zijn met de dingen die ze wél kunnen. We werken nu met 4 mensen. Door het bewust nog wat klein te houden, heeft ieder van deze mensen volop ruimte om de eigen kwaliteiten te ontwikkelen."

Enthousiast

Genoeg te beleven bij Buitengewoon. Enthousiast vertelt Wendy: "De winkel, buitenspeelruimte voor kinderen en de mogelijkheid om een rondleiding op de boerderij te volgen. Wie weet wat we in de toekomst erbij oppakken. Ideeën genoeg!" En juist door dat nuchtere enthousiasme in combinatie met de zorgvuldige aandacht en mooie producten is Buitengewoon een aanrader voor een gezellig bezoek tijdens uw vakantie.

Praktisch

U vindt Buitengewoon op ca. 7,5 km van het park, aan de Hellendoornseweg 88 in Luttenberg. De winkel is geopend op donderdag en vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur. Bent u te gast op Hof van Salland en gaat u naar Landwinkel Buitengewoon? Vraag bij de receptie naar de kortingsflyer.

Buitengewoon Luttenberg | Erwin en Wendy Langkamp
Hellendoornseweg 88, 8105 ST Luttenberg
Tel.nr.: 06-29490950
 

Uw bezoek aan Landwinkel BuitenGewoon combineren met een verblijf op Hof van Salland?