Hof van Salland
vvv hellendoorn

Tips van Karin en Lynn - VVV Hellendoorn

Lees hier de tips van VVV Hellendoorn, geschreven door Karin en Lynn

Salland ontdekken met de tips van Karin en Lynn

Niet alleen onze receptie, ook de VVV Hellendoorn Nijverdal is een betrouwbaar adres voor uittips in de regio. Dit keer geven we het woord aan de afdeling marketing promotie van het Toeristisch Bureau Hellendoorn. Karin Kolkman en stagiaire Lynn Nijboer geven hun suggesties.  

Hoe ziet een optimale vakantiedag in deze regio eruit?
Karin: "Het bijzondere aan deze regio vind ik de prachtige natuurverschillen: bos, heide, zandverstuivingen, heuvels, maar ook water. Die verschillen combineren we. Eerst met onze vrienden en alle kids naar het speelbos. Daarna naar de dagcamping op de Holterberg voor een picknick. Na een vaartochtje op de Regge en sluiten we de dag af met de lekkere pannenkoeken van De Hooischuur in Nijverdal."

Lynn: "Voor mij staat Salland voor ruimte, vriendelijkheid en saamhorigheid tussen inwoners. Dat maakt het fijn om hier te zijn. Op mijn ideale dag verken ik overdag te paard de Sallandse Heuvelrug. Dan een BBQ-boot of fluisterbootje huren om over De Regge te varen. En als ik nog energie over heb, ga ik bowlen, karten of poolen!"

Wat mag tijdens een vakantie in Salland zeker niet ontbreken?
Karin: "De Sallandse Heuvelrug natuurlijk. Een aanrader voor iedere leeftijdscategorie: kinderen kunnen lekker spelen en ravotten in het Speelbos, volwassenen kunnen een fiets- of wandeltocht maken in de prachtige natuur. Een handig vertrekpunt is het Buitencentrum, inclusief de daar gevestigde sterrenwachtdie op vrijdagavond en zaterdagmiddag te bezoeken is."

Lynn: "En naast de Sallandse Heuvelrug zijn er heel veel leuke evenementen, zoals Stoppelhaene, Ribs & Blues, StrongmanRun en Dauwpop. Het Memory oorlogs- en vredesmuseum is een must see en bij Dijkman klompenatelier is de ambacht van het klompen maken nog te zien. Voor gezinnen met kinderen is Avonturenpark Hellendoorn geweldig."

Deze tips beleven tijdens een verblijf op Hof van Salland?