Hof van Salland

"Happy met dit park"

De heer en mevrouw Van Oeveren vertellen over hun vakantie-ervaring op Hof van Salland.

“Happy met dit park”

De heer en mevrouw Van Oeveren zijn sinds 2012 gast op Hof van Salland. Wat begon als een eenmalig weekendbezoek, werd een regelmatige terugkeer naar de plek die Ton en Anneke als zo ontspannend en gemoedelijk ervaren. 

Topuitzicht
“Een jaar of 3 geleden kwamen we bij toeval op dit park terecht. Omdat wij houden van rust, luxe, privacy en de mogelijkheid tot lekker fietsen in de omgeving, kozen we een huisje aan de rand van het park. We begonnen toen gelijk in een Beukelaer XL Wellness... wat een mooi huisje en wat een uitzicht! De bungalow was echt van alle gemakken en luxe voorzien. Sindsdien - en dat is inmiddels al een keer of 8 - zitten wij eigenlijk altijd in hetzelfde huisje en genieten we van het mooie uitzicht op de berg, de dieren in het weiland en gewoon heerlijk van de rust op de ligstoelen. Van binnen zijn eigenlijk alle huisjes erg mooi afgewerkt, zelfs de nieuwe lodges: beperkter qua ruimte, maar heerlijk voor een korte vakantie tussendoor met zijn tweetjes. Een verblijf geeft je echt een weldadig gevoel.”

Culinaire verrassing
“Het eerste jaar hebben we ons heil vooral gezocht in de bungalow en het bijbehorende terras, en in de restaurantjes in Hellendoorn. Het parkrestaurant hebben we toen niet bezocht, om de simpele reden dat we nooit zulke goede ervaringen hebben met restaurants op een park. Het tweede jaar kwamen we ook om gewoon lekker te genieten en… zijn we een keer gaan proefeten in het restaurant op het park. Toen is de klik met dit park eigenlijk echt doorgezet. Want de accommodatie, locatie en uitzicht zijn geweldig, maar we voelden ons ook gelijk thuis in het restaurant. En dat was een welkome afwisseling na de tegenvallers bij andere parken. Wat ons erg opviel, en zeker beviel, was de gemoedelijke sfeer in het restaurant. De mensen waren erg vriendelijk en attent en deden alle moeite om het ons naar de zin te maken. Zelfs de muziek kreeg een aangepaste richting, omdat we lieten blijken van een bepaald genre te genieten.”

Goed gesprek
“Gastvrouw Riekie heeft aandacht en neemt vaak ook de tijd om even te kletsen als je daar behoefte aan hebt. En toegegeven: daar houden we van! De kok is niet alleen een prima kok, ook is hij een gezellige gastheer. Dan komt hij aan tafel bij de bestelling en neemt het menu samen door, luisterend naar eventuele wensen van de gast. Een grapje tussendoor is daarbij snel gemaakt, om het ijs een beetje te breken. Het eten dat daarna op tafel verschijnt is in een woord TOP. Elke keer weer wordt er iets speciaals van gemaakt, erg aan te bevelen. Soms is het te druk voor een gesprekje. Het vlotjes serveren van een goede maaltijd gaat dan voor. Maar ook als het wat drukker is, hebben we altijd het gevoel gehad dat we gewaardeerd worden als gasten. Deze goede sfeer en ontstane relatie met de medewerkers heeft ertoe geleid dat zowel wij als de medewerkers ons tegenwoordig zien als ‘huisgasten’.”

Essentie
“We zouden nog veel meer lieve woorden kunnen toevoegen aan deze lofzang, zoals mooie omgeving, leuke uitvalsbasis voor fietstochten of tripjes naar dorpjes en grotere steden. Maar het voegt niets toe aan de essentie van dit bericht. En die essentie is voor ons heel simpel: we worden ondergedompeld in een warm bad als we weer als ‘huisgasten’ ontvangen worden door dit team op Hof van Salland. Oké, een klein puntje van kritiek dan: er kan nog wel eens flink hard gereden worden op de openbare weg aan de andere kant van het kanaal. Een weg die je kruist als je op de fiets erop uit trekt. Maar ja, ze kunnen veel op het park doen, maar ook voor hen houdt het een keertje op... We kijken nu alweer uit naar de volgende vakantie op dit park.”

Zelf genieten van een verblijf op Hof van Salland?