Hof van Salland
Streekproducten tijdens uw vakantie

Lokaal en culinair genieten in Salland

Genieten van streekproducten tijdens uw vakantie

Er gaat niets boven genieten van lokale lekkernijen tijdens uw vakantie. Gelukkig bent u bij Hof van Salland hiervoor aan het juiste adres. Naast rust en natuur vindt u in de natuurrijke omgeving van dit vakantiepark talloze boerderijen die de beste streekproducten van Salland en Twente aanbieden. Van de lekkerste kazen tot aan biologische asperges, allemaal streekproducten waarbij het water u in de mond loopt. Bovendien kunt u in uw eigen vakantiehuis in Hellendoorn deze streekproducten omtoveren tot allerlei heerlijke gerechten. Bent u klaar om een echte foodcation te beleven? Lees dan snel verder, want in dit blog vertellen wij waar u moet zijn. 

Ijs om uw vingers bij af te likken

Een ijsje op zijn tijd is altijd een goed idee. Zeker als dit ook nog eens gemaakt is met lokale melk. Dat is ook wat ze dachten bij IJsboerderij Rosahoeve, waar de eigen koeien de melk voor uw ijs verzorgen. Van Amarene tot Snickers schepijs: u kunt het zo gek niet bedenken of ze hebben het. Voor het lekkerste softijs met aardbeienijs stapt u binnen bij RozemArrie. Neem plaats in de zon en geniet van uw ijsje. De Vosseboer en Zandman Beerze zijn ook geliefd bij inwoners en hebben zoveel smaken dat u er bijna keuzestress van krijgt. 

Lokaal ijs

Een lokaal gebrouwen biertje of goed glas wijn

Of het nu tijdens het koken in uw eigen keuken is of vlak voor het slapen gaan, een borrel mag tijdens uw vakantie niet ontbreken. Bovendien zijn er genoeg winkels waar u terecht kunt voor een goede fles wijn of een lekker biertje. Wat dacht u bijvoorbeeld van De Varsenerhof of Tappenmars? Beiden beschikken over een eigen wijngaard. Ook Heileuver, Oonse Boerderieje en De Knapenvelder zijn winkels met kwalitatief goede producten. 

Kaas om van te genieten

Met kaas weten ze wel raad in Overijssel. Zo kunt u bij Bij Heileuver, Oonse Boerderieje en De Knapenvelder niet alleen terecht voor dranken, maar ook voor overheerlijke kaas. Bij Zandman Beerze maakt u kennis met de unieke smaak van Beemster kaas. Met al het lekkers uit de boerderijwinkel is het onmogelijk om de winkel te verlaten met lege handen. 

Lokale kaas

Broodbeleg dat van elk brood een feestje maakt

Brood met beleg smaakt net even wat lekkerder wanneer het met liefde bereid is. En voor liefde in de producten zit u goed bij RozemArrie, die zelfgemaakte aardbeienjam verkoopt. Ook bij de Knapenvelder zit dit zoete goedje in het assortiment. Als u dol bent op een gekookt of gebakken eitje op brood, moet u even langsgaan bij Vechtdal Eieren. De kakelverse eieren haalt u hier, in tegenstelling tot in een normale winkel, uit de muur. 

Vlees dat vol van smaak is

Gek op rundvlees? Dan heeft u geluk, want bij Boerderij Roke’s Erf slaat u het beste van het beste in. Of u nu kiest voor biefstuk, rosbief of entrecote: al het vlees smaakt naar meer. En dat is slechts een kleine greep uit het assortiment, want er is nog veel meer keus. Het vlees komt van de eigen runderen die goed behandeld zijn en dat proeft u. Het malse en zachte vlees valt bij iedereen in de smaak. Als u langsgaat in de winkel, wordt u ook altijd uitgenodigd om een kijkje te nemen in de stal. Bij De Knapenvelder hebben ze ook genoeg Twentse streekproducten om van te smullen. Wat dacht u van droge worst bij het borrelen of een blokje oude kaas? 

Biologisch genieten

Gezond en goed voor de wereld staan centraal bij de biologische boerderijwinkel De meisjes van Ommen. U vindt hier onder andere sappen, bakproducten en zelfs verzorgingsproducten. In de winkel wordt u altijd vriendelijk ontvangen en met liefde geholpen. Ook voor cadeautjes kunt u binnenstappen bij De Meisjes van Ommen. Voor groente kunt u terecht bij De Weerd Asperges, die verse asperges verkoopt. Naast dat deze asperges barsten van de smaak en vitamines, is het ook nog eens een (h)eerlijk voorbeeld van een streekproduct uit Salland

Biologische producten

Koken in de keuken van uw vakantievilla

Als u eenmaal op jacht bent geweest naar de beste streekproducten uit Salland of naar de Twentse streekproducten, is het tijd om ze te bereiden in de keuken van uw eigen villa. Maak een heerlijke kaasfondue met verse kaas en brood of ga aan de slag met de asperges in beenham. De mogelijkheden zijn eindeloos. Genieten van de gerechten kan samen met uw partner of met meerdere personen, want de villa’s op het kleinschalige villapark zijn geschikt voor twee tot veertien personen. Bovendien zijn de huizen ideaal om in alle ruimte en privacy te genieten van al het lekkers dat jullie bereid hebben. Na het eten gaat het genieten gewoon door, want sommige villa’s beschikken over wellness. Terwijl u het eten rustig laat zakken komt u even helemaal tot rust. Klinkt dat niet heerlijk?

Ook verblijven in een van de luxe wellness vakantiehuizen? Wacht niet langer en boek vandaag nog.