Hof van Salland
vvv hellendoorn

De tips van Anita - VVV Hellendoorn

Lees hier de tips van VVV Hellendoorn, geschreven door Anita van Schooten

De regiotips van Anita van Schooten

Op zoek naar toeristische tips in de regio? Naast de informatie op onze eigen receptie staan de medewerkers van Tourist Info/ VVV in Hellendoorn en Nijverdal u graag te woord. Zoals Anita van Schooten, aanspreekpunt bij de VVV in Nijverdal. Zij deelt hier haar persoonlijke regionale tips met u.

Wat is jouw band met deze regio en wat maakt het de moeite waard?
“Ik ben geboren en getogen in Nijverdal, dat zorgt voor een hechte band. Hellendoorn is de plaats waar ik sport, waardoor ik ook daar veel mensen ken. Wat voor mij Salland de moeite waard maakt, is vooral de Sallandse Heuvelrug, Vanuit mijn huis loop ik in 5 minuten zo de Sallandse Heuvelrug in. Heerlijk! Ik doe dit dan ook met grote regelmaat. Op zaterdag ga ik vaak even naar de weekmarkt in Nijverdal om fruit en groente te kopen.”

Hoe ziet jouw ideale vakantiedag in Salland eruit?
“Als ik mensen mag adviseren wat ze zouden moeten doen in hun vakantie, zou ik ze zeker aanraden om een wandel- of fietsroute te maken door onze prachtige Sallandse Heuvelrug. Goed te combineren met een bezoekje aan het Buitencentrum. Ook een vaartocht over de Regge met de Zomp ‘de Schuttevaer’ mag niet ontbreken op het programma. En als het dan heel mooi weer is, is het ’s middags heerlijk vertoeven bij zwembad het Ravijn in Nijverdal.”

Wat mag je als bezoeker van de regio echt niet missen?
“Als het weer wat minder is, zijn het Memorymuseum in Nijverdal en Gerrit Valk’s Bakkerij- en IJsmuseum echte aanraders. Voor groepen of mensen die graag iets sportiefs willen doen, zou ik de Wilgenweard aanraden en voor mensen met kleine kinderen hebben we Ballorig, een overdekt speelparadijs voor kinderen. Kortom: in onze gemeente is voor iedereen wel wat te vinden om een heerlijke vakantie te beleven!”

Deze tips combineren met een verblijf op Hof van Salland?