Hof van Salland
Wandelen tijdens vakantie in Hellendoorn

4x mooie wandelingen tijdens uw vakantie

Wandelen tijdens uw vakantie in Hellendoorn

Gaat u binnenkort op vakantie naar Hellendoorn? Grote kans dat de rust en de natuur belangrijke redenen zijn geweest om te kiezen voor een vakantie naar dit gebied. Ontdek een van de vele natuurparken, heidevelden, bossen en zandverstuivingen en ga op pad met uw partner, kinderen of trouwe viervoeter. Na een dag wandelen in Hellendoorn keert u terug naar Hof van Salland, waar het ontspannen kan beginnen. Zo verwent u zichzelf na een actieve dag wandelen met 100% ontspanning in uw eigen sauna. Bij ons boekt u nameijk ook een villa met privé wellness. Wilt u weten welke wandelingen het allermooist zijn om tijdens uw vakantie in Hellendoorn te maken? Lees dan even met ons mee. 

Hondenbos Hellendoornse Berg

Naar het hondenbos bij de Hellendoornse Berg

Verblijft u op ons vakantiepark met uw hond? Dan is het wel zo fijn om uw trouwe viervoeter mee te kunnen nemen tijdens een wandeling. De Hellendoornse Berg is in dat geval meer dan geschikt. De bossen van dit gebied maken deel uit van de Sallandse Heuvelrug en u vindt hier verschillende hondenlosloopgebieden. Zo kan uw hond zijn energie kwijt en heerlijk ravotten met andere viervoeters. Tip: parkeer uw auto bij Landgoed de Uitkijk en start vanaf daar deze wandeling van 4,4 kilometer. Het landgoed ligt op slechts 9 kilometer afstand van Hof van Salland. Ons park is huisdiervriendelijk en op aanvraag is er maximaal één huisdier per huisje van harte welkom.

Wandelen met hond

Wandelen in Salland met kinderen

Zijn u en uw partner echte wandelliefhebbers, maar zijn uw kinderen niet altijd even enthousiast om op pad te gaan door de natuur? Dankzij het kabouterpad in Hellendoorn is dat verleden tijd. Met dit pad wordt wandelen een feestje voor de kids. Schmink de wangen van de kids rood en vertrek naar Buitencentrum Sallandse Heuvelrug. Vanaf daar kan uw kind met een knapzak en een kabouterboek op pad door de natuur. Luister naar een verhaal uit het boek, voltooi kabouteropdrachten en vind uit welke kant u op moet lopen. Klinkt als een perfect gezinsuitje, toch? Na deze wandeling, van maximaal 1,5 kilometer, keert u terug naar ons kindvriendelijke vakantiepark en neemt u met het hele gezin een duik in het zwembad als afsluiter. 

Wandelen met kinderen in Salland

Wandelen in Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug

Hof van Salland is een vakantiepark bij de Sallandse Heuvelrug. Dankzij de unieke ligging bij dit natuurgebied liggen er heel veel mooie wandelroutes op u te wachten. Geniet van de rust en de natuur tijdens een route door de uitgestrekte heidevelden, want dat is waar dit natuurgebied bekend om staat. Maar wist u dat u hier ook 26 bergen vindt? Daarmee is dit nationale park uitermate geschikt voor een uitdagende wandeling. De Holterberg is een van deze bergen en vormt een perfect startpunt voor een fijne wandeling. Start uw dag met een kopje koffie bij een restaurant en wandel daarna binnen bij natuurmuseum Holterberg. In dit museum koopt u verschillende kaarten met routes. Onze aanrader? De Heidemars. Dit is een lange wandeling van ruim 15 kilometer die u meevoert door de afwisselende natuur van dit gebied.

Wandelen Sallandse Heuvelrug

Of toch in natuurgebied Lemelerberg?

Een ander natuurgebied waar u de mooiste wandelroutes van Hellendoorn vindt is natuurgebied Lemelerberg. De Lemelerberg is in feite een stuwwal die meer dan 150.000 jaar geleden is ontstaan. Vandaag de dag wandelt u hier door heidevelden, over zandverstuivingen en door bossen. En wist u dat u hier zelfs een schaapskudde kunt bewonderen? Deze wandelroute van bijna 20 kilometer is een aanrader. U slaat tijdens deze wandeling namelijk geen enkel pareltje van de natuur in Lemelerberg over. Extra fijn is dat u gewoon kunt starten vanaf ons vakantiepark bij Lemelerberg. Het natuurgebied ligt namelijk op slechts 5 kilometer afstand van Hof van Salland

Spreken alle bovenstaande wandelingen u wel aan? Combineer dit dan met een verblijf bij Hof van Salland. Ons vakantiepark in Hellendoorn is de ideale uitvalsbasis voor het maken van mooie wandelingen. Boek een van onze luxe vakantiehuizen of een comfortabele hotelkamer. Voor wat extra luxe bieden wij villa's met privé wellness. Met bovendien faciliteiten als een buitenzwembad, speelgelegenheid voor kinderen en een restaurant geniet u van een complete vakantie.

Kunt u ook niet wachten om te wandelen in Salland?