Hof van Salland
wandelen en spelen

Wandelen & spelen op de Sallandse Heuvelrug

Wandelen met kinderen: 
Speelbosroute op de Sallandse Heuvelrug

Tijdens uw verblijf op Hof van Salland niet alleen genieten van uw vakantievilla, maar ook lekker buiten genieten van de frisse lucht! Het voorstel voor een fijne boswandeling valt bij kinderen in de regel vooral goed als er in het bos iets te beleven is. En die plekken zijn er in de omgeving van Hof van Salland zeker te vinden! Dit keer kiezen we een route bij het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug. gelegen in Nijverdal en goed te bereiken vanaf het park. 

Boek uw verblijf en ontdek de Sallandse Heuvelrug zelf

Speelbos in de buurt van Hof van Salland Hellendoorn
Speelplezier Buitencentrum Sallandse Heuvelrug

Routevariatie

Bij de startlocatie Buitencentrum Sallandse Heuvelrug heeft u vanaf de parkeerplaats en vanaf het plein bij het centrum volop keuze om te wandelen en fietsen. De beschikbare routes zijn er in verschillende afstanden, met als kortste variant de Kabouterroute van ca. 1 kilometer. Erg leuk voor de allerkleinsten, speuren naar sporen van de kabouters. TIP: in het buitencentrum kunt u terecht voor een knapzak met opdrachten onderweg. 

Speelbosroute

Onze gekozen route is de Speelbosroute van Joep de Eekhoorn, een route van ca. 2 kilometer. We volgen de uit hout gezaagde eekhoorns en komen onderweg de leukste speeltoestellen tegen. Van klimmen en klauteren tot slingeren en schommelen. We komen langs kuilen en geulen, hellingen, bruggen en burchten. Een ideale route dus om lekker te spelen en uit te leven in het bos. Aan het einde van de route drinken we nog wat in het restaurant bij het Buitencentrum. 

En ook nog

Bezoek vooral ook het Buitencentrum zelf. In de centrale hal is van alles te beleven, bijvoorbeeld met de kasten van IVN. Hiermee kunnen kinderen spelenderwijs leren over de natuur. Altijd een fijne combinatie. Daarnaast is er een winkeltje voor mooie vakantiesouvenirs. En op vrijdagavond en zaterdagmiddag is de Sterrenwacht Hellendoorn geopend voor publiek. Voor een indrukwekkende reis door het heelal!

Wanneer komt u de Sallandse Heuvelrug ontdekken? 
Boek uw vakantie online >
 

Andere tips voor wandellocaties in de buurt van het park:

Het Spoor van de Leeuw op de Lemelerberg

Wandelen en spelen op de Holterberg