Hof van Salland
Wandelen op de Holterberg

Wandelen op de Holterberg

Wandelen op de Holterberg

In de omgeving van Hof van Salland valt veel moois te ontdekken. Bijvoorbeeld op de Holterberg! In dit prachtige gebied is het heerlijk wandelen, fietsen en mountainbiken, en paardrijden. Ook is hier natuurmuseum De Holterberg te vinden. Een plek waar van alles te zien en doen is om zo meer te leren over de dieren en hun wereld. Hoogste tijd voor een bezoek!

Op pad met de gidsen
Het is een koude vakantiedag als we meegaan met de gezinswandeling. Om 11.00 uur verzamelen we op het plein voor het museum en gaan dan op pad met de 3 gidsen. Na het eerste stuk splitsen we in 2 groepen en wandelen we met Loes en Wilma verder. Deze enthousiaste dames zijn mee namens de stichting van het museum en kennen allerlei verhalen over het gebied. We lopen langs smalle paadjes, wandelen over brede boslanen en genieten van mooie vergezichten. Ondertussen luisteren we naar de verhalen van Loes en Wilma. Hun verhalen zijn een zeer geslaagde mix van fantasie en feiten. Zo blijft het leuk voor de kinderen en steek je er als ouder ook wat van op. We wandelen ongeveer een uur en dat is voor alle deelnemers precies goed. Eenmaal terug op het plein bij het museum warmen we op met warme chocolademelk en bakken we boven het vuur een broodje. Wat een fijne afsluiting van een heerlijke ochtend. 

Natuurdiorama
In het museum zelf zijn meer dan 1000 dieren te bewonderen. Heel beroemd zijn de diorama’s: een soort grote ‘kijkdozen’ die een prachtige blik op de dierenwereld geven. Met hulp van de speurtochten vinden kinderen hun weg door het museum en leren ze onderweg van alles. En in de shop zijn leuke natuur-souvenirs te vinden. 

Praktisch
Zelf bezoeken? Zeker doen! Natuurmuseum De Holterberg kent twee openingsperiodes. 
Van 1 november tot 1 april open op woensdag t/m zondag 11.00- 17.00, tijdens schoolvakanties elke dag open. 
Van 1 april tot 1 november dagelijks open van 10.00 – 17.00, op zondag van 11.00 – 17.00

Wandelen en fietsen kan altijd. Vanaf de parkeerplaats is er volop keuze uit bewegwijzerde routes. 

Natuurmuseum De Holterberg, Holterbergweg 12, Holten
Meer info: www.museumholterberg.nl

 
Met de gids genieten van vergezichten
Broodje bakken na afloop op het museumplein Holterberg
Museum De Holterberg
In het museum Holterberg
In het bos bij de Holterberg