Hof van Salland
Fietsen Salland

Fietsen

  • Fietsen door Salland
  • Verschillende afstanden en mogelijkheden
  • Natuurrijk gebied

Fietsen in Salland

Hoe verkent u zoveel mogelijk van de omgeving terwijl u geniet van de veelzijdige natuur? Op de fiets natuurlijk! Eén of meerdere fietstochten mogen dan ook niet ontbreken tijdens uw vakantie in Salland. U kunt natuurlijk uw eigen fiets meenemen maar u kunt ook heel eenvoudig op het park een fiets huren. Met natuurgebieden zoals Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug in de achtertuin kunt u wel voorstellen dat hier prachtige fietsroutes op u liggen te wachten. Wilt u een paar uur fietsen of een volledige dagtocht maken? Of misschien wilt u wel meerdere dagen fietsen? Het is allemaal mogelijk tijdens uw verblijf bij Hof van Salland.

Fietsknooppuntennetwerk

Bent u een fanatieke fietser? Dan maakt u vast vaker gebruik van fietsknooppunten. Met behulp van dit netwerk kunt u zelf heel eenvoudig een route uitstippelen door verschillende fietsknooppunten met elkaar te verbinden. Zo kunt u bijvoorbeeld een route samenstellen en onderweg de lekkerste streekproducten kopen. De volgende fietsknooppunten liggen op korte afstand van Hof van Salland en zijn dus het ideale startpunt:

  • Knooppunt 13 aan de Dorpsstraat in Hellendoorn
  • Knooppunt 28 aan de Duivecatelaan in Hellendoorn
  • Knooppunt 10 aan de Luttenbergerweg in Haarle
  • Knooppunt 7 op enkele meters van de ingang van ons park

Onze tips voor fietsroutes en fietstochten

Tip 1: Smaak & vermaak fietsroutes

Deze drie fietsroutes nemen u mee door het Reggedal en langs de rivier de Regge. Onderweg komt u langs kleinschalige horeca locaties waar u de lekkerste streekproducten kan proefen.

Tip 2: Vechtdal fiets4daagse

Echte fietsliefhebbers doen natuurlijk mee met de fiets4daagse! U kunt kiezen uit de korte route van 40 km of de lange route van 60 km. Met wie gaat u meedoen?

Tip 3: Twenterand fiets4daagse

Heeft u de smaak te pakken van de fiets4daagse? Ook hier kiest u uit 40 of 60 km per dag en fietst u elke dag weer langs de mooiste bezienswaardigheden in Twente, Salland en Vechtdal.

Tip 4: Noaberhaptrap

Fietsen combineren met eten? Dat is wat u doet tijdens de Noaberhaptrap. U selecteert op de kaart uw favoriete boerderij- of landwinkel en stelt zo uw eigen route samen!

Tip 5: De Sallandse Heuvelrug

Beklim de heuvels in Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug! Dit uitgestrekte natuurgebied verrast u elke keer weer door de diversiteit aan landschappen.

Tip 6: Smaakfietsroute Sallandse Heuvelrug

Tijdens deze route ontdekt u al fietsend de Sallandse Heuvelrug en het Reggedal. Onderweg stopt u om de lekkerste streekproducten van Twente te proeven! U kunt deze 70 kilometer lange route direct vanaf ons park starten.

Tip 7: Fietsroute 'Het verdwenen landschap'

Deze fietsroute is 91 km lang en is op te delen in een Noord- en Zuidroute. Onderweg komt u langs de stuwwallen, de dekzandkopjes en de meanderende Regge. Ondertussen geniet u van bijzondere plekken en verhalen over het landschap van Nationaal Park Sallandse Heuvelrug en het Twents Reggedal.