Hof van Salland

Het Spoor van de Leeuw

Wandelen met kinderen: Het Spoor van de Leeuw

‘Wandelen is saai!’ Ook een uitspraak van uw kind? Geen zorgen, want in de Sallandse bossen is gelukkig wél genoeg te beleven. Bijvoorbeeld op de Lemelerberg, gelegen op ca. 5 km van Hof van Salland Hellendoorn. Op de Lemelerberg is een heus Spoor van de Leeuw te volgen. Met de uitdagende speelplaats In het hol van de Leeuw als stoere afsluiter. 

Over de route
Het Spoor van de Leeuw is een route van ca. 4 kilometer / 100 minuten lopen langs heidevelden en door het bos op de Lemelerberg. Klinkt dat nog wat lang? Het is ook mogelijk om de ingekorte route van ca. 2,5 kilometer / 60 minuten lopen te volgen. Onderweg wijst het zich vanzelf, met een duidelijke bewegwijzering bij de splitsing.

Het vinden van het startpunt kan wat lastig zijn. Loop via de trappen langs het theehuis omhoog. Daar staat de leeuw statig op zijn sokkel en overziet zijn koninkrijk. Weids is het zeker, het uitzicht is indrukwekkend.

Daarna volgt u de oranje stippen en pijlen op de paaltjes, en vindt u de weg vrijwel vanzelf. Langs de route zijn op verschillende punten bordjes geplaatst. Op deze bordjes is leuke en leerzame informatie over dieren in deze omgeving te vinden. De route leidt u door prachtige stukken natuur, waar genoeg te ontdekken en te bekijken is. Dankzij de paaltjes en borden is het ook voor de kinderen heel leuk om het goede spoor te vinden en te volgen. 

Spelen!
Naast de parkeerplaats vindt u de natuurlijke speeltuin In het hol van de leeuw. Volop uitdaging op de speeltoestellen van hout, helemaal passend in de omgeving. Klimmen in bomen om de troon te bestijgen, parcours afleggen om de hut te overmeesteren en zelf schuilplaatsen bouwen met de aanwezige losse takken. Ouders hebben tijd voor mini-dutje in de houten hangmatten. 

Even opladen? 
Kies voor een plekje binnen of op het terras van het theehuis op de Lemelerberg. Op de kaart een aantal basic gerechten en volop keuze uit lekkere drankjes. Tip: kijk vooraf naar de openingstijden op hun website. En dan maar nagenieten van een prachtige route en heerlijk uitdagend speelavontuur. 

Praktisch
Adres: Kerkweg 32, 8148 PZ Lemele
Gratis parkeren, centrale ligging bij het theehuis en bij de speelplaats
Meer informatie: www.landschapoverijssel.nl

De leeuw overziet zijn rijk
Interessante weetjes onderweg
Splitsing voor gewone en verkorte route
Speelbos
Hut veroveren In het hol van de leeuw
Ingang In het hol van de leeuw

Uw wandeling combineren met een verbijf op Hof van Salland?