Hof van Salland
Wandelen Salland

Wandelen

  • Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug
  • Heel veel wandelroutes
  • Speciale wandeltips

Wandelen in Salland

Salland staat bekend om de prachtige en veelzijdige natuur, waar het heerlijk wandelen is. Struinen langs eindeloze heidevelden, op ontdekking door frisgroene bossen en spoorzoeken door weilanden en graslanden. Bij de Lemelerberg en in Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug met o.a. de Eelerberg, Hellendoornse Berg en Holterberg vindt u tal van gevarieerde wandelroutes. Wandelen over een rolstoelpad? Wandelen met kinderen? Wandelen met wetenswaardigheden onderweg? Wandelen door ongerepte natuur? Vanuit Hof van Salland ontdekt u al wandelend al het moois in de buurt!

Bezoekerscentra Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug

Bij de bezoekerscentra leert u allerlei weetjes over Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug. Tijdens schoolvakanties worden er regelmatig extra activiteiten gehouden. Ook heeft u bij elk centrum de keuze uit verschillende bewegwijzerde wandelroutes. Op de Sallandse Heuvelrug vindt u drie informatiecentra:

  • Buitencentrum Sallandse Heuvelrug (Staatsbosbeheer) en Sterrenwacht Hellendoorn
  • Natuurmuseum Holterberg
  • Erve De Pas (Natuurmonumenten)

Wandeltips in de omgeving

Tip 1: Wandelen met de hond

Bij de Hellendoornse Berg vindt u een losloopgebied. Perfect wanneer u met uw hond wil wandelen! Uw trouwe viervoeter kan hier lekker rennen, ravotten en spelen met andere dierenvriendjes.

Tip 2: Lange afstanden wandelen

Wandelt u graag lange afstanden? Kijk dan eens bij het Pieterpad. Hof van Salland en Restaurant De Hazelaer liggen direct aan deze route.

Tip 3: Wandelen met kinderen

Vanaf Buitencentrum Sallandse Heuvelrug loopt u met de allerkleinsten zo het leuke Kabouterpad op. Spelen, wandelen én cultuur? Bezoek dan de Holterberg en combineer een wandelroute met de speeltuin van Daantje Das en Natuurmuseum De Holterberg!

Tip 4: Wandelen vanaf het park

Vanaf Hof van Salland kunt u het Rondje Boksloot, een route van ongeveer 5 km, wandelen. Deze route leidt u langs de Boksloot en uitgestrekte weilanden.

Tip 5: Speciale wandelarrangementen

Wilt u graag wandelen, maar liever niet zelf op pad? Kies dan voor een wandelarrangement. Onder begeleiding van een deskundige gids ontdekt u dan de prachtige omgeving. Uw voorkeuren voor een speciaal gebied, de lengte of de duur kunt u natuurlijk aangeven.

Tip 6: Wandelroute Velderberg, Hancate

Deze route is 7,5 km lang waarbij u door de Velderberg langs de Regge wandelt en geniet van een prachtig uitzicht op het meanderende riviertje en de weilanden. Bewonder de grote hoeveelheid planten en bloemen en de rijkdom aan dieren tijdens deze wandeling.