Hof van Salland
Gezinsuitjes in en rondom Hellendoorn

De 5 leukste gezinsuitjes in de omgeving van Hellendoorn

Gezinsuitjes in en rondom Hellendoorn

Een vakantie in Overijssel met het gezin is altijd een goed idee. Zeker wanneer u verblijft op Hof van Salland, een kindvriendelijk vakantiepark in Hellendoorn. Ontdek de Sallandse Heuvelrug en plan een leuk dagje uit in Twente. De natuurrijke omgeving heeft de leukste activiteiten voor u in petto. Bent u benieuwd naar meer? Wij vertellen u in dit blog meer over onze favoriete gezinsuitjes in de omgeving van Hellendoorn. 

Gezinsuitjes Hellendoorn

Een dagje Giethoorn

Tijdens een gezinsvakantie in Hellendoorn mag een bezoek aan Giethoorn absoluut niet ontbreken. U bent een uur onderweg vanaf Hof van Salland, maar dat is het zeker waard. Vooral een boottocht is favoriet bij kinderen. Huur een fluisterboot, kies een tocht uit en vaar langs de authentieke huizen in Giethoorn. Het is een aanrader om te kiezen voor de twee uur durende route. Zo vaart u door het centrum en door de natuurrijke omgeving. De kids zien onderweg vele eendjes en watervogels in het water. 

Dagje Giethoorn

Avonturenpark Hellendoorn

Viert u vakantie op een vakantiepark in Hellendoorn met het gezin? Dan biedt Avonturenpark Hellendoorn het perfecte dagje uit. In dit park kunt u zich de hele dag door vermaken. Extra fijn? Het avonturenpark ligt op slechts negen kilometer afstand van Hof van Salland. Stap in een van de dertig attracties. Wat dacht u van een ritje in een achtbaan, zweefmolen of van de wildwaterbaan? En bent u op vakantie met een peuter? Sla dan vooral Dreumesland niet over. Hier vindt u de leukste attracties voor de kleintjes. Stap bijvoorbeeld in het avonturenrad en kijk uit over heel Dreumesland. 

Kruip in de huid van een boer

Een van de leukste dingen aan een vakantie in Overijssel? Een uitstapje naar een van de vele boerderijen. Het is niet alleen heerlijk om koeien in de wei te zien grazen, maar verschillende boerderijen organiseren ook nog eens leuke en unieke activiteiten. Zijn uw kinderen dol op boerderijdieren? Breng dan bijvoorbeeld een bezoek aan Boerderij Zandman, op 12 kilometer afstand van Hof van Salland in Hellendoorn. De familie die deze boerderij runt vertelt alles over het boerenleven en neemt u mee voor een rondleiding over de boerderij. Op een zomerse dag genieten van huisgemaakt schepijs? Dat kan bij De Vosseboer (9 kilometer). 

Bezoek een boer

Bezoek het kasteel en doolhof in Ruurlo

Een magisch dagje uit in Twente? Kasteel Ruurlo verrast ieder lid van het gezin. De kinderen kruipen in de huid van een ridder of prinses en u duikt in de geschiedenis van dit eeuwenoude bouwwerk. Wist u dat dit kasteel bekend staat als een van de mooiste kastelen van Nederland? In het kasteel vindt u tevens een museum. Tip: vraag bij de ingang om een kidsgids. Met behulp van deze gids kunnen kinderen van 7 tot 12 jaar zelf op ontdekking door het kasteel en het museum. Bent u uitgekeken? Rijd dan door naar het nabijgelegen doolhof van Ruurlo en daag de kids uit voor een wedstrijd. Wie vindt als eerst de uitgang? 

Klimmen en klauteren in de natuur

Tijdens een gezinsvakantie in Hellendoorn mogen dagjes uit in de natuur natuurlijk niet ontbreken. In natuurgebieden zoals de Sallandse Heuvelrug liggen prachtige wandel- en fietsroutes op u te wachten, maar kinderen zijn vaak op zoek naar net wat meer avontuur. Een van de klim- en klauterparken in de omgeving van Hellendoorn bezoeken is dan ideaal. Bezoek bijvoorbeeld het klimbos in Nijverdal. Haal een opdrachtenboekje van Joep en Jonas de eekhoorns op en ga samen met de kids op avontuur in de natuur. Zijn uw kinderen jonger dan 10 jaar? Dan is Klimbos AvaTarz geschikt. De parcoursen zijn hier niet al te hoog en uitdagend voor de kleintjes. 

Klimmen en klauteren in de natuur

Hof van Salland: een luxe villapark in Salland

Bent u enthousiast over de dagjes uit in de omgeving van Hellendoorn? Tijdens een vakantie op het kleinschalige vakantiepark Hof van Salland kunt u alle uitjes ondernemen. De uitjes liggen namelijk op een steenworp afstand van ons park. Maar ook op het park zelf vermaken de kinderen zich goed. Zo zijn er genoeg speelgelegenheden op het park. Wat dacht u bijvoorbeeld van de airtrampoline? 

Is het zonnig en warm en zijn uw kids echte waterratten? Hof van Salland is een vakantiepark met zwembad waar iedere waterrat aan zijn trekken komt. Het buitenzwembad is verwarmd en de allerkleinsten dompelen zich onder in het peuterbad. 

Ook voor u en uw partner is het genieten bij Hof van Salland. Verwen uzelf met een verblijf in een luxe vakantievilla voor 4 tot 6 personen. Hier word je wakker met een vers kopje Illy koffie en slaap je in een boxspring. Extra luxe? Kies dan voor een wellness villa. In dat geval stoomt u in uw eigen sauna en doucht u onder een Sunshower. 

En welke uitjes wilt u ondernemen tijdens uw gezinsvakantie in Hellendoorn? 

 
Hof van Salland