Hof van Salland

zondag 21 oktober 2018, 11:00 uur - IVN Paddenstoeldag

In de omgeving

IVN-PADDENSTOELDAG

Ga op zondag 21 oktober met IVN-gidsen op zoek naar paddenstoelen. Er is een tentoonstelling, er zijn kleurplaten. Kortom: voor jong en oud!

Op zondag 21 oktober organiseert IVN Hellendoorn-Nijverdal haar jaarlijkse Paddenstoeldag met wandelingen ’s morgens én ‘s middags. U gaat onder leiding van paddenstoelgidsen op zoek naar de bijzondere kleuren en vormen in de paddenstoelwereld. Hoeveel invloed heeft de extreem droge zomer van 2018 op het aantal paddenstoelen?

Startlocatie
De start is om 11.00 uur én om 14.00 uur vanaf Buitencentrum Sallandse Heuvelrug, Grotestraat 281, 7441 GS Nijverdal. Er zijn wandelingen van verschillende afstanden. U kunt meedoen aan de ochtendwandelingen om 11.00 uur of kiezen voor de middagwandelingen van 14.00 uur.

Speciaal voor kinderen
Het is ook zeer geschikt voor kinderen, voor hen zijn er speciale groepen en met een zoekkaart en een spiegeltje worden zij vast paddenstoelexpert!

Het Buitencentrum in de herfst
Na de wandeling kunt u in het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug rondkijken en napraten. Er is een tentoonstelling ingericht, die de hele week te bezichtigen is. Ook voor informatie kunt u hier terecht. Voor kinderen zijn er kleurplaten en een herfstkroon.

Deelname is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.
Voor informatie: Gerard ten Have 0548 – 611542 of 06-12434549. 

Eekhoorntjesbrood tijdens de IVN Paddenstoeldag
 
Vliegenzwam tijdens IVN Paddenstoeldag